Standaertsite eind van de zomer open

Op het einde van de zomer ben je opnieuw welkom op de Standaertsite, in het hart van Ledeberg. De plek waar zoveel Ledebergenaars hun “doe het zelf” aankopen deden zal dan omgetoverd zijn tot een aangename omgeving. Je ontmoet er buren en vrienden, kinderen zijn er welkom, wie wil proeft een drankje, er komen bloemen en planten, er zijn regelmatig activiteiten… En op woensdagnamiddag zal opnieuw de Boerenmarkt doorgaan.

De Standaertsite is er voor alle Ledebergenaars en hun organisaties. Vertel ons over je plannen: een ontmoeting met de buren, een bijeenkomst van je vereniging, een fotoclub starten of yogalessen starten, praten over opvoeding of tuinieren, samen knutselen of muziek spelen, een debat organiseren, andere mensen leren kennen… Er kan veel op de Standaertsite. We kijken uit naar jullie plannen en ideeën. Wij werken alvast aan een spetterende opening.

foto Eric Hulsens

Koorkamp Ledeberg

Van maandag 4 t.e.m. donderdag 7 juli 2016: Koorkamp met Lisa en Kapinga in het Open Huis en de container, elke dag van 10-16u, behalve woensdag van 10-13u.

7 juli om 16u30: toonmoment van het kamp: iedereen welkom voor een concertje in het Botermarktpark!

Koorkamp Ledeberg

Nieuwe (tijdelijke) plek

Op 18 mei 2016 verhuizen de activiteiten op de Standaertsite.  In 2018 komen we terug.
Stap op 18 mei mee in de optocht

BOERENMARKT: Centrumplein (aan Welzijnsknoop) (elke woensdag ts 13u30 – 18u)

FIETSKEUKEN : aan Botermarktpark (achter Open huis,  Hundelgemsesteenweg 2A ) (elke woensdag 18u-21u) www.fietskeuken.org Hundelgemsesteenweg 2A – 9050 Ledeberg

OP WIELEKES: aan Botermarktpark (achter Open huis,  Hundelgemsesteenweg 2A ) (eerste en derde woensdag van de maand 17u-19u) www.opwielekes.be

verhuisstandaert

Koop je bloemen op de boerenmarkt

Vanaf woensdag 13 april 2016 komt Ruth Selleslaghs bloemen verkopen op de boerenmarkt. Ruth teelt een 50-tal soorten bloemen op biologische wijze. En ze levert die onder andere aan enkele bloemenwinkels, maar nu wil ze ook de stap zetten naar verkoop op de boerenmarkt. Tijdens de eerste weken zal ze vooral tulpen verkopen, later volgen de andere soorten.

Koop een mooi boeket en geniet van het werk van deze jonge opstartende boerin.

Tijdelijke verhuis van de activiteiten op de Standaertsite

Na de Paasvakantie 2016 beginnen grote werkzaamheden op de Standaertsite. De huidige gebouwen worden afgebroken en er komt een aangenaam park met veel groen en met daarin enkele nieuwe ruimtes voor ontmoeting en activiteiten allerhande. Werkzaamheden van die omvang vragen tijd en geduld.

De tijd vliegt evenwel sneller dan je denkt. Noteer dus nu al dat we je in 2018 verwachten op de compleet nieuwe Standaertsite. Tegen dan spreken we hopelijk van een park. “Standaertpark” klinkt alvast niet slecht. Wat denk jij?

Van nu tot 2018 blijven we natuurlijk niet met gekruiste armen zitten. De stadsdiensten, de gebruikers van de Standaertsite en LDhZ denken na en zoeken naar een andere plek om die tussenperiode te overbruggen. Waar en hoe dat zal zijn, dat lees je hopelijk snel op ledebergdoethetzelf.be, op de LDhZ Facebook pagina en in “Uit in je Buurt”.

De Keukenbib in Ledeberg: oproep

Binnenkort heeft Ledeberg er nog een bib bij, een echte Keukenbib.

In een keukenbibliotheek kan je keukenspullen ontlenen. Een wafelijzer, een gourmettoestel, een pannenkoekenplaat, een sappenmaker… Veel toestellen gebruik je immers maar 1 keer per jaar. Met de keukenbib win je dus heel wat plaats maar heb je wel toegang tot alle toestellen.

keukenbib

De keukenbibliotheek begint hoofdzakelijk van ongebruikte gedoneerde keukenspullen.
Daarom onze oproep:

Heb je ongebruikte keukentoestellen staan en denk je dat ze niet zouden misstaan in de Ledebergse Keukenbib? Zend ons dan een email of kom op woensdag eens lang bij StanZa. 

Meer info volgt gauw.

Ledeberg Doet het Zelf